banner wiezijnwij

Wie zijn wij

Praktijk Vita is al jarenlang een praktijk voor oefentherapie in het centrum van Wijk bij Duurstede. In onze praktijk bieden wij hoogwaardige paramedische zorg met ruimte voor persoonlijke aandacht. Wij heten u van harte welkom in onze praktijk. Eugenie Veldboer en Geja van Kaam.

Geja van Kaam

gejaHet lijkt alweer een hele tijd geleden, en dat is het ook eigenlijk wel, maar in 1990 heb ik mijn opleiding tot oefentherapeut Cesar afgerond. Vervolgens heb ik ruim 10 jaar gewerkt in verschillende (eigen)praktijken op diverse plekken in het land. Op het moment dat onze eerste dochter (van uiteindelijk twee dochters) zich aandiende heb ik me jarenlang grotendeels gericht op het moederschap. Tot enige jaren geleden. Op dit moment ben ik weer volledig terug; bijgeschoold, opgefrist en verrijkt met de nodige levenservaring.Naast patiënten met psycho-somatische klachten en chronische pijn, zie ik ook veel patiënten met bekken-/lage rugklachten en specifiek bekkenbodemklachten. Ik sta geregistreerd als bekkenoefentherapeut. De periode dat de kinderen een groot deel van mijn aandacht vroegen en ik dus niet als oefentherapeute werkzaam was, heb ik gebruikt om me via allerlei opleidingen door te ontwikkelen in de meer psychische kant van de oefentherapie, omdat in de reguliere oefentherapie-opleidingen het vooral ging om het fysieke aspect van houding en beweging. Maar een patiënt komt niet alleen met een fysieke klacht binnen. Daar zit soms een wereld achter, en bovenal een mens. Mijn manier van behandelen kenmerkt zich daarom door bovenal goed te luisteren, daarbij goed te kijken om daarna samen te onderzoeken hoe klachten verminderd of verholpen kunnen worden. Een belangrijk richtpunt binnen de oefentherapie is voor mij dan ook dat u zelf weer mogelijkheden ervaart om met de klachten om te gaan, dan wel ze op te heffen en/of te voorkomen.

Eugenie Veldboer

eugenieIn 1990 heb ik de opleiding Oefentherapie Cesar afgerond. Ik ben daarna meteen aan het werk gegaan in mijn praktijk voor Oefentherapie Cesar te Lopik. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van patiënten met spierspanningshoofdpijn, hernia’s en nek/schouderklachten. Veelal veroorzaakt door een verkeerde werk- of lichaamshouding. Mijn werkwijze kenmerkt zich door in eerste instantie te zorgen dat de oorzaak van de klacht helder wordt. Dat is de basis van je verdere behandeling. Verder besteed ik veel aandacht aan het bekijken van de leefstijl van een patiënt en vooral welke belasting is er op de dag. Het is niet belangrijk wat iemand de hele dag doet, maar vooral hoe. In 2006 ben ik gaan werken bij een grote thuiszorgorganisatie als coördinator van het cursusbureau. Ik was verantwoordelijk voor alle gezondheidscursussen georganiseerd in de provincie Utrecht. Vanaf 2012 ben ik mede eigenaar van Praktijk Vita. Binnen de praktijk zie ik de laatste tijd ook veel kinderen/jongeren met rug-en nekklachten, de zogenoemde game-rug en tablet-nek. Via een speciaal oefenprogramma lukt het mij om kinderen en pubers te motiveren om een betere houding aan te nemen.