Wie zijn wij

Praktijk Vita is al jarenlang een praktijk voor oefentherapie in het centrum van Wijk bij Duurstede. In onze praktijk bieden wij hoogwaardige paramedische zorg met ruimte voor persoonlijke aandacht. Wij heten u van harte welkom in onze praktijk. Eugenie Veldboer en Ike van de Kamp.

Eugenie Veldboer

eugenieIn 1990 heb ik de opleiding Oefentherapie Cesar afgerond. Ik ben daarna meteen aan het werk gegaan in mijn praktijk voor Oefentherapie Cesar te Lopik. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van patiënten met spierspanningshoofdpijn, hernia’s en nek/schouderklachten. Veelal veroorzaakt door een verkeerde werk- of lichaamshouding. Mijn werkwijze kenmerkt zich door in eerste instantie te zorgen dat de oorzaak van de klacht helder wordt. Dat is de basis van je verdere behandeling. Verder besteed ik veel aandacht aan het bekijken van de leefstijl van een patiënt en vooral welke belasting is er op de dag. Het is niet belangrijk wat iemand de hele dag doet, maar vooral hoe. In 2006 ben ik gaan werken bij een grote thuiszorgorganisatie als coördinator van het cursusbureau. Ik was verantwoordelijk voor alle gezondheidscursussen georganiseerd in de provincie Utrecht. Vanaf 2012 ben ik de eigenaar van Praktijk Vita. Binnen de praktijk zie ik de laatste tijd ook veel kinderen/jongeren met rug-en nekklachten, de zogenoemde game-rug en tablet-nek. Via een speciaal oefenprogramma lukt het mij om kinderen en pubers te motiveren om een betere houding aan te nemen.

Ike van de Kamp

Mijn naam is Ike van de Kamp, oefentherapeut Cesar, slaapoefentherapeut & kinderslaapoefentherapeut, bekkenoefentherapeut en bekkenfysiotherapeut Msc. i.o. Sinds maart 2018 ben ik met veel plezier werkzaam bij Praktijk Vita. Voorheen heb ik heb gewerkt in verschillende praktijken zowel in de eerstelijns- als in de tweedelijnszorg.

- Bekkenoefentherapie: Als bekkenoefentherapeut zie ik veel mensen met lage rug- en (zwangerschapsgerelateerde) bekkenklachten en mensen met bekkenbodemklachten zoals ongewenst urineverlies, niet goed kunnen uitplassen, incontinent voor ontlasting, verstopping van ontlasting, spanning en pijn in het bekkenbodemgebied, aandrangklachten, verzakkingsklachten enz. Naast de individuele behandelingen begeleid ik zwangere vrouwen in groepsverband tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

- Slaapoefentherapie: Als slaapoefentherapeut & kinderslaapoefentherapeut begeleid ik volwassenen en kinderen met slaapproblemen zoals niet in slaap kunnen vallen, niet goed kunnen doorslapen, te vroeg wakker worden, slaapapneu enz. Ik ben aangesloten bij het netwerk slaapoefentherapie. Meer informatie over slaapoefentherapie vind je op www.slaapoefentherapie.nl

- Spanning- en ademhalingsklachten: Geregeld behandel ik mensen met spanning en-/of ademhalingsklachten zoals chronische en acute hyperventilatie middels ademtherapie en ontspanningstherapie. De ademtherapie en ontspanningstherapie zijn onderdeel van de oefentherapie Cesar.

Ike van de Kamp