Zwangerschap

Oefentherapie en zwangerschap

Pijn in de omgeving van het bekken is een veel voorkomend verschijnsel in de zwangerschap. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn. Ook kan er sprake zijn van bekkenbodemklachten zoals urineverlies, ontlastingsverlies of verzakkingsklachten. Veel vrouwen denken dat deze klachten bij de zwangerschap horen, schamen zich ervoor of denken dat er weinig aan hun klachten te doen is. Maar bekken en bekkenbodemklachten zijn juist vaak goed te verhelpen. Heb je bekken of bekkenbodemklachten? Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen hiervan en helpen je graag!

Zwangerschapscursus volgens oefentherapie Cesar & Mensendieck

Ben je zwanger en wil je graag een zwangerschapscursus volgen in een vaste groep? Dan is er de Prepartum Cursus. Volg je liever een cursus alleen of samen met je partner? Dan is er de Spoedcursus Bevallen. Ben je net bevallen en wil je verantwoord herstellen? Dan is er de Postpartum Cursus. Alle cursussen worden gegeven door een bekkenoefentherapeut. De kosten van de cursus worden door de zorgverzekeraars vaak vergoed uit de aanvullende verzekering.

De Prepartum Cursus

De prepartum cursus is een praktische cursus in groepsverband en bestaat uit zes bijeenkomsten. De eerste twee bijeenkomsten focussen we op het lichamelijk sterk en fit blijven, het voorkomen/verminderen van bekkenpijn door op de juiste manier te bewegen en doen we oefeningen voor het hele lijf en uitgebreid oefeningen voor de bekkenbodemspier. Het is dus geen 'sport cursus', maar wel de belangrijkste elementen komen aan bod om fit te blijven. De derde bijeenkomst is een combinatie van oefenen en elementen uit de bevalling. De laatste drie lessen staan volledig in het teken van de bevalling. De stadia van de bevalling worden doorlopen, ademhalingstechnieken, ontspanning en houdingen voor tijdens de weeën en de uitdrijving komen aan bod. Er is ook één partneravond waarin je samen met je partner oefent en je krijgt adviezen voor in het kraambed. Deelname kan vanaf 22 weken zwangerschap. De kosten voor de hele cursus bedragen € 110,- p.p.

Spoedcursus Bevallen

Wil je liever niet in een groep, maar wil je je wel alleen of samen met je partner goed voorbereiden op de bevalling? Dan is onze spoedcursus iets voor jou! In één les van twee uur worden de belangrijkste fases van de bevalling doorgenomen en wordt er praktisch geoefend. De belangrijkste ademhalingstechnieken komen aan bod, evenals verschillende massagetechnieken. De cursus is meestal alleen met de zwangere vrouw en haar partner, tenzij anders gewenst vanuit jou. De kosten bedragen € 50,- p.p.

De Postpartum Cursus

De postpartum cursus is gericht op herstel van de algehele conditie. In zes bijeenkomsten leer je de bekkenbodem-, buik- en overige spieren weer goed te gebruiken en krijg je tips ten aanzien van je houding tijdens de verzorging van je kind. Je leert hoe je veilig kunt opbouwen naar bijvoorbeeld het hervatten van sporten zoals hardlopen, sportschool en buikspieroefeningen. Een optimaal en verantwoord herstel na de bevalling is nodig om weer goed te kunnen functioneren. Je kunt last hebben van bekkenklachten, urineverlies, bekkenbodempijn, een zwaar gevoel van de bekkenbodem, diastase, verminderde conditie of overgewicht. Ook met klachten is deelname vaak gewoon mogelijk, maar soms is het verstandiger eerst individuele begeleiding te krijgen. Bij klachten daarom het advies om vooraf een intake te plannen. Je kunt deelnemen aan de cursus vanaf 4 weken na de bevalling. Bij een keizersnede vanaf 6 weken. De kosten voor de hele cursus bedragen € 110,- p.p.

Aanmelden

Wil je je aanmelden, heb je vragen of wil je graag meer informatie? Bel 0343 578 329 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .