Oefentherapie Cesar & Mensendieck

Heeft u (langdurige) lichamelijke klachten, zoals rugklachten, nekklachten of hoofdpijn? Vaak zijn verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten de oorzaak. Om uw klachten structureel de baas te worden, is het belangrijk de basis van het probleem aan te pakken. Oefentherapeuten Cesar & Mensendieck kijken daarom verder dan alleen uw klacht. Zij gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht en gaan samen met u aan de slag voor herstel. Spreekt deze aanpak u aan, dan bent u bij ons aan het goede adres. Lees hier verder over Oefentherapie Cesar en Mensendieck.

Wat is het?

De kracht van oefentherapie

Het bijzondere van Cesar & Mensendiecktherapie is dat u leert voelen en begrijpen waar uw klachten door ontstaan. Tijdens de behandeling leert u hoe u zelf klachten kunt verminderen en in de toekomst kunt voorkomen.

Bewustwording

Samen met de oefentherapeut analyseert u uw eigen specifieke bewegingsgedrag. Door het verbeteren van uw lichaamsgevoel en het bewust worden van goede houding- en bewegingsgewoonten zal het lichaam zo optimaal mogelijk worden belast en zullen klachten verminderen.

Persoonlijke begeleiding, behandeling op maat

Tijdens de behandeling maken we een individueel en actief behandelplan met houdingsadviezen en zeer specifieke oefeningen op het gebied van onder meer spierversterking, spierontspanning, mobilisatie en stabilisatie. Volledig gericht op uw persoonlijke situatie en leefwijze. Ervaring leert dat binnen een korte periode positieve resultaten waarneembaar zijn.

Wat is het?

 

Algemeen

Longaandoeningen / Ademhalingsproblematiek

 

Aspecifieke Rugklachten

COPD

 

Nek- en schouderklachten

CARA

 

Hoofdpijnklachten

Cystic fibrosis

 

Incontinentie

Hyperventilatie

 

Bekkeninstabiliteit

 

 

SI-klachten

Neurologische aandoeningen

 

Whiplash

HNP pre- en post-operatief

 

 

Pseudo-radiculair syndroom / ischias

 

Spaningsgerelateerde klachten

Compressie syndromen

 

Psychosomatiek

CANS (voorheen RSI)

 

Burnout / stress

M. Parkinson

 

 

Multiple Sclerose

 

Reumatologische aandoeningen

 

 

Reumatoide arthritis

Overige

 

Ziekte van Bechterew

Begeleiding van sporters

 

Fibromyalgie

Begeleiding van musici

 

 

Begeleiding van ouderen (en valpreventie)

 

Orthopedische aandoeningen

Begeleiding van mensen met chronische pijnklachten

 

Revalidatie na een fractuur

Beroepsgerelateerde klachten
- Analyse werkhouding

 

Revalidatie na total-knee of total-hip

Motorische ontwikkelings-problematiek bij kinderen

 

Artrose

 

 

Osteoporose

 

 

Scoliosis

 

 

Spondylose/ Spondylolysthesis

 

 

Ziekte van Scheuermann

 

 

Stenose

 

Bedrijfstherapie

Werk! Houdingen

Oefentherapeuten zijn specialisten als het gaat om het aanleren van een juiste werkhouding. Het gaat hierbij niet alleen om een juiste computerhouding voor kantoormedewerkers. Ook mensen die werkzaam zijn op kinderdagverblijven, winkelmedewerkers, bouwvakkers, zorgverleners of fabrieksmedewerkers zijn gebaat bij een optimale, gezonde werkhouding!

Preventie

We geven trainingen die gericht zijn op het voorkomen van klachten. We komen op het werk kijken om daar zowel individueel als in groepsverband werknemers te motiveren om bewust een juiste werkhouding aan te nemen. Een actieve werkhouding voorkomt lichamelijke klachten en daarmee samenhangend ziekteverzuim.