Contact

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden via 0343 578329 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij behandelen veel patiënten die zijn doorverwezen door de huisarts of medisch specialist, maar u kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen, zonder verwijzing van een arts. Als u zich op eigen initiatief aanmeldt, volgt er altijd een ‘screening’. Dit is een korte intake, waarbij we bepalen of oefentherapie Cesar/Mensendieck voor u zinvol is. Het kan voorkomen dat we u naar aanleiding van deze screening adviseren toch contact op te nemen met uw huisarts. We hebben een goede samenwerking met de huisartsen en specialisten in de omgeving. Wij brengen hen dan ook, met uw toestemming, op de hoogte van uw aanmelding in onze praktijk. Wanneer u zich aanmeldt met een verwijzing van een arts, is een screening door ons niet nodig

Kosten en vergoeding

De meeste zorgverzekeraars hebben oefentherapie Cesar & Mensendieck opgenomen in de aanvullende verzekeringspakketten. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, is afhankelijk van het pakket dat u heeft afgesloten. Wij raden u daarom aan goed uw polis te bekijken voor de precieze vergoeding en voorwaarden. Vita, praktijk voor oefentherapie Cesar & Mensendieck heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Uw verantwoordelijkheid

Wanneer u in behandeling gaat zonder dekking van uw verzekering zult u zelf de kosten voor de behandeling moeten betalen.

Kosten

Onderstaand vindt u een prijslijst die geldt wanneer de zorgverzekeraar uw behandeling niet betaalt. Vanaf 1 januari 2020 gelden de volgende tarieven:

  • Behandeling oefentherapie Cesar / Mensendieck in de praktijk € 32
  • Behandeling oefentherapie Cesar / Mensendieck aan huis van de patiënt € 45,-
  • Screening bij directe toegankelijkheid (afspraak zonder verwijzing van de (huis)arts) € 10,50
  • Intake en onderzoek oefentherapie Cesar/Mensendieck in de praktijk € 43,-
  • Niet nagekomen afspraak* 100% van het geldende tarief

*Gereserveerde behandeltijd dient 24 uur van te voren af gezegd te worden. Behandelingen die niet minstens 24 uur van te voren zijn afgezegd worden in rekening gebracht middels een verzuimtarief. Deze rekening bedraagt 100% van het behandeltarief en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Het antwoordapparaat staat altijd aan om boodschappen in te spreken.

Kwaliteit

Er wordt binnen de praktijk veel waarde gehecht aan het waarborgen van kwaliteit en professionaliteit. De praktijk voldoet aan de formele kwaliteitseisen onder meer zoals gesteld door de beroepsvereniging VvOCM (www.vvocm.nl) en de zorgverzekeraars. Praktijk Vita heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekaars. De therapeuten staan ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici (www.kwaliteitsregisterparamedici.nl)